Hiredetmény biztonsági elemzés közzétételéről

Hirdetmény
biztonsági elemzés közzétételéről

Alsóküszöb értékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem neve, működési helye:
Messer Hungarogáz Kft.
(székhely: Budapest, Váci út 117., a továbbiakban: Üzemeltető)
Levegőbontó Üzem (telephely: 3581 Tiszaújváros, TVK-Ipartelep 2117/4 hrsz.)

A veszélyes tevékenység rövid leírása:

A Messer Csoport tevékenysége jelenleg Európa és Ázsia 34 országára terjed ki. A társaság központja a németországi Frankfurtban található. A Messer Csoport több mint 5 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A Messer Hungarogáz Kft. jogelődei révén több mint 100 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, a műszaki technikai színvonal fejlesztésével új eljárások, korszerű eszközök bevezetésével kívánja a magyar gazdaság palackozott és cseppfolyós ipari gázigényeit kielégíteni.

A Kft. szállítási programja az ipari gázok tekintetében nitrogént, oxigént, hidrogént, argont, széndioxidot, acetilént különböző összetételű gázkeveréket tartalmaz. Az ipari gázokkal való ellátás a gáz fajtája és a felhasználói igény nagysága szerint történhet, vagy acélpalackban, palackkötegben, palettákban, vagy mélyhűtött cseppfolyós állapotban vákuumszigetelt tartályokban. Megfelelő nagyságú igény esetén, ellátási rendszerként a felhasználás helyére telepített gázelőállító berendezést tud létesíteni és üzemeltetni.

A biztonsági elemzés megtekinthető:

Írásbeli észrevételek megtétele a biztonsági jelentéssel kapcsolatban:

A biztonsági jelentéssel kapcsolatban a lakosság írásbeli észrevételeket tehet, melyet Tiszaújváros Város Önkormányzat jegyzőjének kell eljuttatni a következő címre: Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, Dr. Juhos Szabolcs jegyző, 3580 Tiszaújváros, Bethlen Gábor út 7. sz.

Az írásbeli észrevételek benyújtásának határideje: 2017. augusztus 15. 16:00 óra.

Közmeghallgatás helye, ideje:

Tekintettel arra, hogy az eljárás új veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem létesítésére vonatkozó katasztrófavédelmi engedély megadására vonatkozik, ezért a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 21.§-ában foglaltak alapján, közmeghallgatást kell tartani, amelynek helye és ideje:

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, III. emeleti Tanácsterem,
2017. augusztus 16. (szerda) 17:00 óra.

Az illetékes hatóság:
B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3525 Miskolc Dózsa Gy. út 15. sz.

Tiszaújváros, 2017. július 24.

Bráz György
polgármester