Kéményseprés

Tisztelt Tiszaújvárosi Lakosok!

2018. január elsejétől a klasszikus értelemben vett sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A tervezett sormunka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást a társasházi ingatlantulajdonosok.

Az értesítés többlakásos, illetve többszintes épület esetén kapualji, jól látható módon elhelyezett hirdetménnyel történik.

Az ismételt értesítés - ha az első időpontban az ellenőrzés nem történt meg - címre szóló, tanúk előtt postaládába helyezett, kapura vagy ajtóra ragasztott írásos értesítővel történik, szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.

A társasházzá nem alakult, és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepként be nem jegyzett egylakásos ingatlanok tulajdonosai - zömmel családiház-tulajdonosok - részére a sormunka nem kötelező, de ajánlott.

A kéménytulajdonosok vagy kéményhasználók kezdeményezésére a közszolgáltató - közöttük ellátási területén a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve - egy közösen egyeztetett időpontban, a törvényben előírt gyakorisággal, ingyenesen végzi el a felülvizsgálatot.

A törvényben megállapított egy, vagy két évnél gyakoribb ellenőrzés - ha azt nem a kéményseprő írja elő - megrendelésnek minősül és költségekkel jár.

Az ingyenes sormunka iránti igényét időpontfoglalással jelentheti be:

  • Online a www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat oldalon az „időpontfoglalás” elektronikus űrlap kitöltésével
  • Telefonon a 1818 9 1 1-es menüpontban 
  • E-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen
  • Írásban a BM OKF GEK részére címzetten a 1903 Budapest, Pf.: 314. címen
  • Személyesen, nyitvatartási időben a megyei ügyfélszolgálati pontokon (http://www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat/megyei)
  • Külföldről a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának felhívása alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy megyénként elkészültek a kéményseprőipari sormunka ütemtervei.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kéményseprőipari sormunkaterv alapján a munkák elvégzésének ideje Tiszaújvárosban a 2018. augusztus 1-szeptember 30. közötti időszakra esik.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon elérhető.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal