Tájékoztatás kéményseprésről

Tisztelt Tiszaújvárosi Lakosok!

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja Tiszaújváros területén a kéményseprőipari sormunka végrehajtását 2020. január 1-je és február 29-e közötti időszakra tervezte be.

A családi házban élők esetében, ahová nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet – a kéményseprés önkéntes és ingyenes. A kéményseprő akkor megy ki a helyszínre, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal. Ha a vizsgálat nem is kötelező, de érdemes a szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezéseket évente, a gázüzeműeket kétévente ellenőriztetni. Az ügyfelek az időpont egyeztetését a http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat, vagy az 1818-as telefonszámon, a 9-es, 1-es melléken kezdeményezhetik, vagy ugyanezen a linken irányítószám alapján tudják kikeresni, hogy melyik kéményseprőcégnél tudnak időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre.

Amennyiben a családi házba gazdálkodó szervezetet jegyeztek be, akkor a kéményseprés megrendelése kötelező és térítésköteles. A kéményhez csatlakoztatott fűtőeszköztől függően egy-, vagy két évente el kell végeztetni az ellenőrzést.

http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/hirek/tajekoztato/35 linken a település irányítószámának megadásával elérhetővé válik azon kéményseprő cégek listája, amelyek egyikétől meg kell rendelni az ellenőrzést.

A társasházban élők esetében ahová nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet – kérés nélkül érkezik a kéményseprő és két időpontot ajánl, és térítésmentesen végzi el az ellenőrzést. A társasházak sormunkatervei a http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/tevekenysegek/sormunkaterv_2020 link alatt tekinthetők meg.

Azon társasházak esetében, ahová a lakásba gazdálkodó szervezet van bejegyezve, a kéményseprő megrendelés nélkül kimegy, de az ellenőrzés térítésköteles. Ha a lakásnak saját kéménye van a teljes munkadíjat, ha a társasház kéményére csatlakoztatták, akkor a munka ráeső részét kell kifizetnie.

A sormunka ütemtervvel és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információk a http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon érhetők el.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal