Közlemény - március 15-i ünnepségekről

Tisztelt Tiszaújvárosi Lakosok!

A koronavírussal kapcsolatos központi intézkedésekre tekintettel, egyeztetve a képviselő-testület tagjaival, Tiszaújváros önkormányzata a lakosság egészségének védelme érdekében úgy döntött, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett március 15-i nyilvános ünnepségek elmaradnak városunkban.

Ennek értelmében nem tartjuk meg a tiszaszederkényi ünnepi műsort, a fáklyás felvonulást, a megemlékezést a Petőfi szobornál a Március 15. parkban, valamint a Derkovits Művelődési Központ színháztermében tartandó Díszünnepséget.

Tiszaújvárosban továbbra sem tudunk koronavírus fertőzöttségről, de megelőző óvintézkedésként a tömegrendezvények megtartását nem tarjuk célszerűnek. Erre szeretnénk felhívni a városban működő nevelési, oktatási intézmények figyelmét is.

Folyamatosan nyomon követjük a járványügyi helyzet alakulását, egyeztetünk a helyi és a megyei egészségügyi szervezetekkel, hatóságokkal, és amennyiben szükségessé válik, további preventív intézkedéseket hozunk a vírus terjedésének megelőzése és a lakosság védelme érdekében.

1848/49. hőseiről a Tisza televízió 2020. március 15-i adásában emlékezünk meg.

Az ágazati kitüntetéseket egy későbbi időpontban, ünnepi keretek között fogjuk átadni a díjazottak részére.

Köszönjük szíves megértésüket.

Dr. Fülöp György