Tájékoztatás kéményseprésről

Tisztelt tiszaújvárosi lakosok!

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az ellátási területéhez tartozó összes társasházban és lakásszövetkezeti lakóépületben az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését függetlenül attól, hogy az egyes lakások vagy önálló rendeltetési egységek milyen tulajdonban vannak.

A kéményseprőipari sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes. A társasházakba a kéményseprők hívás nélkül kimennek, a lakóknak a vizsgálatért nem kell fizetniük (kivéve, ha egy lakás valamely vállalkozás bejelentett telephelye). A társasházi ingatlantulajdonosok a tervezett sormunka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást. Az ismételt értesítés – ha az első időpontban az ellenőrzés nem történt meg – címre szóló, kapura vagy ajtóra ragasztott írásos értesítővel történik, szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.

Szintén ingyenes a szolgáltatás a családi házban élő magánszemélyek számára, de szükség van időpontfoglalásra – tehát ha valaki úgy dönt, hogy a kémény rendszeres tisztíttatásával is gondoskodik biztonságáról, még azt is eldöntheti, mikor szeretné azt.

A törvényben megállapított egy, vagy két évnél gyakoribb ellenőrzés – ha azt nem a kéményseprő írja elő – megrendelésnek minősül és költségekkel jár. Az ingyenes sormunka iránti igényét a családiház tulajdonosa időpontfoglalással jelentheti be:

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának felhívása alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy a megyei sormunkaterv alapján a munkák elvégzésének ideje Tiszaújvárosban 2021. július 1 - augusztus 31. közötti időszakra esik.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon elérhető.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal