Ebösszeírás

Tájékoztató

Tisztelt Ebtartó!

Tiszaújváros területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján 2021. május 03. és június 30. közötti időszakban kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap átvehető és kitöltés után leadható:

  • a Polgármesteri Hivatal bejáratánál elhelyezett urnában (Bethlen G. út 7.)
  • Tiszaszederkény városrészben a Művelődési Házban elhelyezett urnában munkaidőben.
  • a Tiszapart városrészben a Tiszaparti Szabadidőházban elhelyezett urnában munkaidőben.

Aki elektronikus úton kíván a kötelezettségének eleget tenni, az adatlapot letöltheti a Polgármesteri Hivatal (www.varoshaza.tiszaujvaros.hu), vagy az Önkormányzat (www.tiszaujvaros.hu) honlapjáról és kitöltve elküldheti a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Amennyiben az ebtartó az idei ebösszeírást megelőzően teljesített adatszolgáltatást, azt a hivatalos ebösszeírás alkalmával meg kell ismételnie!

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2021. június 30.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését a Polgármesteri Hivatal az elkövetkező időszakban a közterület-felügyelők bevonásával célellenőrzések során ellenőrzi.

Az állatvédelmi bírság kiszabására okot adó jogsértést elkövető ebtartókkal szemben az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 43.§ (1b) pontja alapján kedvtelésből tartott állat (eb) esetében 75.000.-Ft összegű állatvédelmi bírság kiszabásának van helye.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

docEbösszeíró adatlap 2021