Légi kémiai szúnyogirtás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében 2021. július 14-15. közötti időszakban légi kémiai szúnyogirtást végeznek Tiszaújváros belterületén (beleértve a Tiszaparti városrészt, a Tisza-szigetet és Tiszaszederkény városrészt) összesen 1000 ha-on.

A légi kémiai szúnyogirtás tervezett kezdési ideje: 19.30 óra

A légi kémiai szúnyogirtás tervezett befejezési ideje: 20.30 óra

A szúnyogirtó szer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV (0,135 % deltametrin+0,013 % természetes piretrin). Engedély száma: 47799-5/2020/JIF

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külsőlevegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.