Hirdetmény - Fakivágás

HIRDETMÉNY

Tájékoztatjuk a település lakóit, hogy a város lakóterületein szakvállalkozó bevonásával 15 db fa kivágására kerül sor a gyalogos és gépjárműközlekedés zavartalanságát, a személyi és vagyonbiztonságot fenyegető veszélyek megelőzése érdekében a lombfakadást megelőző időszakban legkésőbb 2022. február 28-ig.

Érintett helyszínek:

  • a Kazinczy Iskola előtt és a Tisza úton,
  • a Deák tér 3. számú lakóépület mellett,
  • az Örösi úti garázstelep mögött,
  • a Mátyás király út 20. számú lakóépület északi oldalán,
  • a Kazinczy ház parkolójában,
  • a Bölcsőde udvarán,
  • a Rózsa úton a fodrászat előtt.

A munka során kizárólag az egészségkárosodott, gombafertőzött, ágtörött, a közműmeghibásodások megszüntetése alkalmával gyökércsonkolt, az épületek állagát és a parkoló járműveket a lehulló ágakkal veszélyeztető fák kerülnek eltávolításra.

A fakivágásra vonatkozó döntést megelőzően – minden egyes kivágásra kerülő fa esetében – előzetesen, műszeres és vizuális vizsgálatra, valamint szakmai egyeztetésre került sor.

A város nyugalma és a városlakók biztonsága, a személyi sérülések, vagy végső esetben a tragikus következményekkel járó balesetek megelőzése érdekében, a mögöttes, átháríthatatlan felelősségünk tudatában kell megtennünk ezen elkerülhetetlen intézkedéseket.

A munkák minél hamarabb történő végrehajtása érdekében kérjük a gépjárműtulajdonosokat, hogy a lekordonozásra kerülő helyszínekről a járműveiket távolítsák el és rövid időre máshol keressenek parkolóhelyet!

A kivágott fák helyett az őszi faültetésre alkalmas időszakban a „Zöldülő Tiszaújváros” program, valamint az „Őszi fatelepítési program” keretében hozzávetőleg 100 db lombosfa és örökzöld cserje elütetésére kerül sor.

Kérjük a városlakók türelmét és megértését!

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal