Hirdetmény biztonsági jelentés közzétételéről

Veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem neve: MOL Petrolkémia Zrt.

Veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem működési helye: 3581 Tiszaújváros, TVK-Ipartelep

A veszélyes tevékenység rövid leírása: A MOL Petrolkémia Zártkörűen működő részvénytársaság 2019. évben megkezdte a Poliol létesítmény kivitelezési munkálatait Tiszaújvárostól délre, a MOL TIFO Ipartelep területén. A MOL-csoport ezen petrolkémiai beruházása során integrált poliol gyártásba fog kezdeni. A poliolok a poliuretán alapanyagok egyik fő összetevői, melyek kiváló fizikai tulajdonságokkal bíró, népszerű termékek. Az anyagokat az autó-, bútor-, építő-, csomagoló- és műanyagipar is egyaránt alkalmazza, mint az egyik legsokoldalúbb polimerek. Az üzemeltető folyamatban lévő kérelme az új Poliol veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény HTPP létesítményrészében „Fél tonnás kísérleti üzem”, veszélyes tevékenység megkezdésének katasztrófavédelmi engedélyezésére vonatkozik.

A biztonsági jelentés megtekinthető:

Írásbeli észrevételek megtétele a biztonsági jelentéssel kapcsolatban:

A biztonsági jelentéssel kapcsolatban a lakosság írásbeli észrevételeket tehet, melyet Tiszaújváros Város Önkormányzata jegyzőjének kell eljuttatni a következő címre: Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, Dr. Juhos Szabolcs jegyző, 3580 Tiszaújváros, Bethlen Gábor út 7. Az írásbeli észrevételek benyújtásának határideje: 2023. január 03. 16:00 óra.

Közmeghallgatás helye, ideje:

Tekintettel arra, hogy az eljárás nem új veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építésére, vagy a már működő veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem tevékenységének jelentős változására vonatkozik, ezért a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 22.§ (2)-(3) bekezdései alapján nem kell közmeghallgatást tartani.

Az illetékes hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3525 Miskolc Dózsa Gy. út 15., 3501 Pf.:18.,

Tel.: +3646502962, Fax: +3646502963, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az engedélyezési eljárás ügyintézési határideje: 2023.02.16.

Tiszaújváros, 2022. december 12.

Dr. Fülöp György
polgármester