Tiszaújváros logó
Image
Tiszaújváros logó

2022. évi országgyűlési választások

Tisztelt Választópolgár!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a köztársasági elnök 2022. április 3-ra tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását, illetve ugyanezen a napon népszavazásra is sor kerül majd. A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján választási szervnek minősül a választási bizottság és a választási iroda.

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.
A választási irodák a választás előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, a választópolgárok, jelöltek és a jelölő szervezetek tájékoztatásával, a választási adatok kezelésével és a választás technikai feltételeinek biztosításával összefüggő feladatokat végeznek.

A választással kapcsolatos fontos tudnivalókat, hasznos információkat az alábbi linkek valamelyikére kattintva ismerheti meg: (Bővebb információt a www.valasztas.hu honlapon talál.)

Választási Bizottság

Jegyzőkönyvek

Határozatok