Tiszaújváros logó
Image
Tiszaújváros logó
Featured

Tájékoztatás - 12 t súlykorlátozás megszüntetése

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, kereskedelmi és szolgáltatási egységeket, egyéb vállalkozásokat, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. július 1. napjától kezdődően hatályon kívül helyezte a 12 tonna súlykorlátozást Tiszaújváros belterületén, meghagyva a korábbi 5 tonna súlykorlátozással érintett útszakaszokat.
Az 5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművel történő behajtás esetén az érintett területre a behajtáshoz közútkezelői hozzájárulás szükséges. A hozzájárulást az Önkormányzat polgármestere – a helyi közút tulajdonosa és kezelője nevében – a jegyző adja ki.
A közútkezelői hozzájárulásban előírásra kerül az az útvonal, amelyen a gépjárműnek közlekednie kell és azok a feltételek, amelyek a tehergépjármű közlekedése során biztosítják a helyi közút védelmét.

A behajtási, közútkezelői engedély kiadásához – gépjárművenként – a www.tiszaujvaros.hu honlapról letölthető formanyomtatványt kell szabályszerűen kitölteni, valamint csatolni kell a tehergépjármű forgalmi engedélyének másolatát.
A kitöltött nyomtatványt a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalhoz kell elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A hozzájárulásból minden kérelmező 1 db eredeti példányt kap, akinek annyi darabszámba kell azt sokszorosítani, ahány gépjármű behajtásához kapott engedélyt és 1 másolati példányt el kell helyezni a gépjárművekben.

A közútkezelői hozzájárulás lehet eseti vagy határozott időre (maximum 1 év) szóló.

Bővebb felvilágosítás az alábbi telefonszámon kérhető: 49/548-427

Kérelem (XLS)